20.04.2024
 
הטעויות הנפוצות בתכנון טיול לחו"ל

 

 

שירות חדשות תיירות

 

לרגל יום התיירות הבינלאומי (27.9), מפרט רפאל אמזלג, מנכ"ל הסטארט-אפ Manage Your Trip, את שמונת הטעויות הנפוצות ביותר בתכנון טיול לחו"ל, כאלו שאם תמנעו מהן, מירב הסיכויים שתהיה לכם חופשה מושלמת.

 

  • אופס, הדרכון לא בתוקף - חיכיתם עד הדקה ה-90 ומצאתם דיל מצוין במחיר הזול ביותר, הגעתם לשדה התעופה ואופס, הדרכון שלכם לא בתוקף. ישראל היא אחת המדינות היחידות בעולם בהן ניתן לחדש את הדרכון בשדה התעופה, המחיר לא זול בכלל אבל זו אפשרות שחשוב לדעת על קיומה. דרך אחרת לחסוך בעלות חידוש הדרכון היא פשוט לחדש אותו בין החודשים נובמבר עד פברואר, אז עלות החידוש דרך אתר האינטרנט של רשות האוכלוסין וההגירה תהיה 195 ש"ח לעומת 250 ש"ח בחודשים מרץ - אוקטובר. תכנון ובדיקה מראש יוכלו לחסוך לכם הרבה מאוד כסף.

  • חבילת נופש? החלטתם לנסוע לחופשה בחו"ל וכמו כולם התיישבתם מול אתרי האינטרנט הרבים המציעים חבילות של טיסה ומלון. לפני שקופצים על החבילה הזולה ביותר מבין כל החבילות כדאי לבחון הזמנה של טיסה בנפרד, מלון בנפרד ולהשוות מחירים, באתרים רבים ברחבי הרשת תוכלו למצוא את האופציה הזו מובנת כבר באתר. לעיתים המלון המוצע בחבילת נופש מרוחק מהיעדים בהם תרצו לבקר ולכן הוא גם זול יותר מאשר מלון הממוקם במרכז העיר, אך למעשה הסכום שתוציאו על תחבורה ציבורית או מוניות ספיישל יהיה גבוה יותר מההפרש בין מלון מרוחק למלון במרכז העיר.
  •  
  • אוכל כחלק מהחוויה - הזמנתם מלון ע"ב לינה וארוחת בוקר, אבל מה עם ארוחת צהריים וערב? לפני שאתם טסים ליעד המבוקש בדקו את מחירי המסעדות בהן תבקרו ועשו חישוב כמה כסף תצטרכו להוציא על אוכל במהלך כל ימי החופשה. לדוגמה, בלונדון סעיף ההוצאה על אוכל הוא יקר מאוד, כמעט ואין היצע של אוכל רחוב ולכן ייתכן שיהיה זול יותר להזמין את המלון ע"ב חצי פנסיון. אם כן הזמנתם חצי פנסיון, קחו בחשבון שיהיו לכם פחות אפשרויות ליהנות מחוויות קולינריות ואולי כדאי להשקיע ולבלות ערב אחד או שניים במסעדה טובה.

  • יעדים מסוכנים - מי לא ראה את התמונות ממסיבת הרווקות של בר רפאלי במלדיביים ואיחל לעצמו לבקר בקרוב בגן העדן המדהים הזה, לשנרקל בלגונות בצבע טורקיז וללגום קוקטייל על שפת הבריכה הפרטית שממוקמת ממש על המים? ובכן, לפני שאתם ממהרים להזמין כרטיסי טיסה כדאי לבדוק את היעד המדובר. המלדיביים למשל היא מדינת איסלמית, מומלץ להיכנס לאתר של המטה לביטחון לאומי של משרד ראש הממשלה ולהתעדכן באזהרות המסע הרלוונטיות לתקופה בה אתם מתכננים לטוס. מעבר לכך כדאי לבדוק את המצב הגיאופוליטי והכלכלי של היעד, אם יש הפיכת שלטון במקום או שהכלכלה קורסת כמו ביוון. בנוסף, לא לשכוח לבדוק את מזג האוויר ביעד אליו טסים, יש יעדים עם עונות מונסונים, לאירופה כדאי להגיע בקיץ עם מטריה כי מזג האוויר לא צפוי וכו'.

  • היו פתוחים לשינויים - כבר בתכנון מסלול הטיול כדאי לצאת מחוץ לקופסה ואחרי המרוץ המטורף "המקומות שאסור לפספס", ו-"האטרקציות שחייבים לבקר". כבר הגעתם, עשיתם את הנסיעה הארוכה, קחו לכם יומיים מהטיול וצאו לכפרים או למקומות מחוץ לעיר בהם תוכלו למצוא "אטרקציות" לא פחות נפלאות, לדוגמא: סיור של יומיים ממנהטן למפלי הניאגרה, טיול מפריס לארמונות הלואר, מבנגקוק לעיירה קנצ'נאבורי ועוד. אל תוותרו אל האטרקציות הקלאסיות אך כדאי להקדיש גם זמן לאטרקציות חווייתיות. היום כל כך קל ליצור קשר עם אזרחים ממדינות שונות ואפילו ישראלים שגרים בחו"ל ולשאול אותם על אטרקציות פחות מוכרות ומיוחדות. שיטוט בפייסבוק ובפורומים מתאימים יוכלו גם לכוון אתכם אליהן.

  • זה לא נעים לראות מוזיאון סגור - אולי אין דבר יותר מעצבן מלתכנן טיול לפרטי פרטים, להגיע לאטרקציה שחיכיתם לה כל כך ואולי מהווה את שיא הטיול ולגלות שהיא סגורה, דווקא ביום הזה לרגל שיפוצים. כדי להימנע ממצב כזה לא מספיק לגלוש באתר החברה שלעיתים לא ממש מעודכן, היכנסו גם לעמוד הפייסבוק במידה ויש, וליתר ביטחון הרימו טלפון רק כדי לוודא.

  • להגיע לחו"ל ולגלות שבדיוק אתמול הסתיים פסטיבל אטרקטיבי שמתקיים פעם בשנה - כשאתם יושבים לתכנן את הטיול היכנסו גם לאתר העירייה ולעמוד הפייסבוק שלה, הציצו בפורומים של מטיילים ובקבוצות מטיילים בפייסבוק, שם תוכלו למצוא בד"כ מידע על אירועים חינמיים ופסטיבלים שלא כדאי להחמיץ ושאפילו שווה להקדים/לאחר את הטיסה כדי לא לפספס אותם כמו הקרנבל השנתי בברזיל, פסטיבל הבירה במינכן, יום המלך באפריל באמסטרדם ועוד. האירועים המקומיים מעשירים את החוויה ומאפשרים למטיילים לבלות ולהרגיש כמו המקומיים.

  • לא חוזרים על טעות פעמיים - "אז איך היה בטיול ומה עשיתם?" שאלתם את החבר האחרון שהיה ביעד אליו אתם מתכננים לנסוע, והוא נתן לכם רשימת המלצות ארוכה. כדאי בהזדמנות זו להוסיף ולשאול גם את השאלות הפחות נעימות, על מה הייתם מוותרים? איפה טעיתם? היכן היה פחות מוצלח? אחת הטעויות הנפוצות למשל היא קניית בגדי סקי בארץ. למה זו טעות? כי ביגוד הסקי במדינה שהספורט הזה לא נפוץ בה הוא מאוד יקר. בצרפת באיטליה ובבולגריה גם תוכלו לרכוש בגדי סקי זולים יותר, גם תקבלו מבחר גדול יותר וגם ניתן להזדכות בשדה התעופה המקומי במע"מ. טעות נפוצה נוספת היא לא להזמין כרטיסים מראש לאטרקציות בהן ניתן לעשות זאת ולחסוך זמן ארוך של המתנה בתורים. אל תחזרו אל טעויות פעמיים.

 

 

 

 

 

24/09/2015