25.04.2024
 
לנדאו ולנדבר מקדמים תיירות מבלארוס וממולדובה

 

 

שירות חדשות תיירות

 

שר התיירות לנדאו, ושרת הקליטה לנדבר, יגישו ביום ראשון הקרוב הצעת החלטת לממשלה המסמיכה את שר החוץ להתחיל במו"מ לביטול מלא של הוויזות מבלארוס וממולדובה.

במכתב ששיגר שר התיירות לשר הפנים סער בחודש פברואר האחרון, הדגיש השר לנדאו כי משרד התיירות תומך בביטול אשרות הכניסה ממדינות חבר העמים לשעבר, בלארוס ומולדובה. לדברי לנדאו, "עמדת משרד התיירות בנוגע לביטול הדרישה לאשרות כניסה, ממדינות מזוהות מסוימות, נובעת מזיהוי האשרות כחסם העיקרי לגידול הפוטנציאל התיירותי מהן".

ממוצע התיירים הנכנסים ממדינת בלארוס עומד כיום על כ-21,500 בשנה וממולדובה, הממוצע הוא כ-3,757 תיירים. עפ"י בדיקות המשרד, אשר הסתמכו, בין היתר, על תוצאות הביטול הדדי של הדרישה לאשרות כניסה מרוסיה מאוקראינה, ביטול הצורך באשרת כניסה מבלארוס וממולדובה צפוי להגדיל במידה משמעותית את מספר התיירים הנכנסים לישראל ממדינות אלה.

השר לנדאו ציין עוד, כי הגידול בתיירות הנכנסת מביא עמו גידול ישיר בהכנסות למדינה. בשנת 2011, שנה לאחר ביטול אשרות הכניסה, הגיעו לישראל 109,000 תיירים מאוקראינה - עלייה של 96% ממספרם בשנת 2010, בה הגיעו רק 55,000 תיירים. נוסף אליהם, ביקרו בישראל 30,500 מבקרים חד-יומיים.

בהתחשב בעובדה שההוצאה הממוצעת לתייר האוקראיני בארץ עמדה על 1,070 דולר בשנת 2011 ו-1,045 דולר בשנת 2010, וההוצאה הממוצעת למבקר יום מאוקראינה בארץ עמדה על כ-180 דולר בכל אחת מהשנים, ובהתחשב בשער החליפין של הדולר ומקדמי התאמת מחירים, הרי שמדובר בתוספת הכנסות ישירות לענף התיירות כתוצאה מגידול של התיירות מאוקראינה בשנת 2011 בסך של כ-450 מיליון שקלים.

עוד הדגיש השר לנדאו, כי "מלמידת הניסיון מביטול האשרות ממדינות רוסיה ואוקראינה, נראה כי ביטול הדרישה ההדדית לאשרות כניסה, הצדיק את עצמו מבחינה מדינית וכלכלית, והיה הישג משמעותי עבור מדינת ישראל. זאת מכיוון שלא רק גרם לעלייה במספר התיירים והכנסות מתיירות, אלא גם עודד פתח לשיתופי פעולה נוספים בתחומים מסחריים ומדיניים והיווה נקודת ציון נוספת לקידום היחסים בין המדינות". לאור זאת, הביע השר את עמדתו התומכת בביטול אשרות הכניסה ממדינות אלה וביקש משר הפנים לפעול לקידום הנושא.

בהתאם להצעת ההחלטה, השרים מבקשים להורות ולהסמיך את משרד החוץ לנהל מו"מ עם בלארוס ומולדובה לצורך הסרת הדרישה לאשרות כניסה הדדיות בין המדינות האמורות לבין ישראל. שרת הקליטה הינה יושבת ראש הוועדה הכלכלית המעורבת עם בלארוס.

בלארוס ומולדובה הן שתיים מהמדינות העניות באירופה. התוצר הלאומי הגולמי השנתי לנפש (לפי נתוני 2012) במולדובה הוא 2,038 דולר לנפש, ובבלארוס - 6,739 דולר לנפש. לשם השוואה: התוצר הלאומי הגולמי השנתי לנפש בישראל עומד על כ-38 אלף דולר בשנה. 

לפי נתוני הבנק העולמי יצאו ממולדובה לחו"ל 147 אלף תיירים (חלקם הגדול לצורך עבודה בחו"ל) ומבלארוס - 493 אלף.

 

 

24/04/2014